Професионална боя за засенчване на оранжерии

Защита от слънчевата светлина и топлина за оранжерии и парници.

Постепенна деградация: не е необходимо почистване

Не уврежда найлона на вашата оранжерия

Не запушва моторни и ръчни пръскачки при нанасяне на продукта

Няма вредни за околната среда съставки

Боята за засенчване на холандската фирма Houweling е професионален засенчващ агент за найлонови и стъклени оранжерии, както и за поликарбонатни плоскости. Тя предлага лесен и гъвкав начин за защита на растенията от прекомерна слънчева светлина. Лесна е за нанасяне и не предизвиква запушване при пръскане с моторна или ръчна пръскачка. Устойчивостта и степента на засенчване могат да се променят според вашите нужди.

Състав:

Основната съставка е калциев карбонат с допълнителни добавки за прилепване. Продукта представлява прахообразно вещество, което се разрежда с вода, за да се получи желаната смес.

Дозировка и разреждане Witvast:

Обичайната доза за Witvast е 100л. вода за 25 кг. продукт. Така получената 115л. смес е достатъчна за покриване на 700 кв.м.  за 2-2,5 месеца при засенчване 70%-80%. Добавянето на повече вода ще доведе до покриването на по-голяма площ, но времетраенето ще бъде по-кратко и процента на засенчване по-нисък. Може да използвате долната таблица за определяне на необходимото количество вода и агент за постигане на желаният от Вас резултат:

25 кг Witvast + 100л вода – 70%-80% засенчване за 2-2,5 месеца

25 кг Witvast + 150л вода – 50%-60% засенчване за 1,5-2 месеца

25 кг Witvast + 200л вода – 40%-50% засенчване за 1-1,5 месеца

Дозировка и разреждане La Blanche:

Обичайната доза за La Blanche е 100л. вода за 25 кг. продукт. Така получената 115л. смес е достатъчна за покриване на 700 кв.м.  за 4-5 месеца при засенчване 80%-85%. Добавянето на повече вода ще доведе до покриването на по-голяма площ, но времетраенето ще бъде по-кратко и процента на засенчване по-нисък. Може да използвате долната таблица за определяне на необходимото количество вода и агент за постигане на желаният от Вас резултат:

25 кг La Blanche + 100л вода – 80%-85% засенчване за 4-5 месеца

25 кг La Blanche+ 150л вода – 60%-65% засенчване за 3-3,5 месеца

25 кг La Blanche + 200л вода – 50%-55% засенчване за 2-2,5 месеца

 

Приложение:

Напълнете резервоара за сместта на 50% с вода. След това започнете да добавяте по малко от продукта, като разбърквате непрекъснато. Когато постигнете желаното съотношение вода и боя, можете да нанесете с моторна или ръчна пръскачка. Сместа трябва да бъде разбъркана за последно поне 10 мин преди да започне нанасянето.  Пръска се до постигане на необходимото засенчване, като може да се повтаря. Нанася се задължително при сухо време за да може сместта да изсъхне за около 2ч-3ч. При валеж през първите 2ч-3ч след нанасяне е възможно сместта да бъде измита от дъжда, защото не е изсъхнала.

Премахване на засенчването:

Продукта деградира постепенно и обикновено се самопочиства за определения срок за който е изготвена сместта. Ако се наложи да бъде премахнат ръчно, може да се използва разтвор със слаба киселина (лимонена киселина) или специален агент за отмиване.

Съхранение:

Отворена торба с продукта, може да се съхранява като се затвори чувала и се държи на сухо място без директна слънчева светлина.

Продукта се състои от напълно естествени суровини, така че не замърсява околната среда. При изхвърляне в повърхностни води да се има в предвид че ще се получи временно оцветяване на водата.

Харесвате този продукт? Свържете се с нас за допълнителни детайли
Запитване
Към електронния магазин - кликнете тук